Topplaceringar av Campusgymmets medlemmar under Action Run i Örebro

 

Den 27 Augusti var den populära hinderbanetävlingen på 7,5 km löpning och 30 hinder längs vägen återigen på besök i centrala Örebro. Precis som 2015 var arrangemanget även denna gång en stor succé med många deltagare, fint väder och bra stämning.

Sara, 24 och Martin, 26 studerar till psykologer på Örebro Universitet och har det senaste året bestämt sig för att göra en liten satsning på att bli bra på så kallad hinderbanelöpning (OCR – Obstacle Course Racing). Förutom sitt stora intresse för OCR är de även ett par och fullt naturligt har de tillsammans ett stort intresse är träning och enligt dem spenderas massvis med timmar på Campusgymmet, men även utomhus för diverse träningspass.

 

Efter en relativt kort men hård satsning har det dock träningen gett resultat för de båda och de lyckades nyligen komma på andra plats i Action Run Örebro i  herr- resp. dam-klassen. Förutom Action Run tävlar de framförallt i Toughest Race som är de tuffaste och mest tekniska tävlingarna i norden och som har deltagare på världsnivå (flera världs- och europamästare). Där är alltså konkurrensen stenhård men Sara och Martin hoppas kunna slå sig in bland de bästa även där.

 

”Det ska vi nå genom att träna på Campusgymmet som ger oss alla möjligheter att utvecklas styrkemässigt och tekniskt, med lite innovativ och kreativ träning, och med löparbanan utanför att förbättra vår löpning och kondition avsevärt.” berätter Sara och Martin.

 

 

Vi på Campusgymmet önskar Sara och Martin all lycka till med studierna och framtida tävlingar!

sara