Cykling hos Campusgymmet är en skonsam och effektiv träning där du själv bestämmer intensiteten. Förutom bra cyklar och instruktörer erbjuder vi bl.a vanliga cykelklasser, HIIT samt Wattcykling och introklasser.

 

Passbeskrivning

Cykling är en enkel, skonsam och effektiv träningsform där du själv bestämmer intensiteten. Våra klasser heter ”Cykel” och varierar i längd. Alla klasser avslutas med nedvarvning och stretching (tid för det tillkommer).

Cykel IntroTre gratisklasser erbjuds för dig som är helt ny på cyklingen. Teknik, inställningar av cykel och en kort klass körs.

Cykel HIITÄr en kort och intensiv klass där vi jobbar med intervaller i varierande längd. Effektiv klass för att träna upp konditionen.

WattcyklingWatt (effekt) är enkelt sagt en kombination av hur hårt du trampar (växlar) samt vilken hastighet du håller (kadens). Detta är en klass där vi tar hjälp av displayen på våra cyklar för att uppnå en hög träningseffektiv. Under klassen tränar vi nära vår tröskelpuls, lära känna kroppen och tar hjälp av den subjektiva känslan samt wattsiffran för att hamna rätt. Klassen vänder sig till dig som redan är bekant med cykling som träningsform och som vill förbättra såväl din prestationsförmåga som din mjölksyratålighet. Ett par gånger under terminen kommer vi även erbjuda ett watt-test (s.k. FTP-test) men du behöver inte ha tagit testet för att kunna delta i klassen.

tc1

Bra att veta
  • Längd: 40, 45 och 50 MIN
  • Cyklar av märket Keiser
  • Alla cyklar är utrustade med SPD-pedaler och spännband
  • Stor golvyta för stretching